Uudet artikkelit

Battle Royale -pelit

Battle royale -pelit ovat tällä hetkellä yksi suosituimmista pelityypeistä. Lajityypin suosituimmat pelit ovat PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds), Fortnite ja Apex Legends. Myös tunnetut räiskintäpelisarjat Call of Duty ja Battlefield ovat joutuneet pelityypin suosiosta johtuen lisäämään pelimuodon omiin pelisarjoihinsa.

Lajityyppi on saanut nimensä japanilaisesta elokuvasta Battle Royale ja tämän pohjana olleesta samannimisestä kirjasta. Suosion taustalla lasten ja nuorten keskuudessa vaikuttanee kuitenkin enemmän Nälkäpeli-kirjasarja ja elokuvat, joita pelaajat ovat mallintaneet myös Minecraft-pelipalvelimilla.

Pelialue Fortnite-pelissä.

Pelityypin keskeinen idea on taistelu jopa 99 muuta pelaajaa vastaan pienentyvällä pelikartalla, keräten varusteita ja parempia aseita. Pelin voittaja on viimeisenä hengissä oleva pelaaja. Pelikartat saattavat muuttua dramaattisestikin vuosien kuluessa, että pelikokemus pysyy tuoreena.

Pelityyppi on nopeatempoinen, yllättävä ja tarjoaa jatkuvasti oppimisen kokemuksia karttaa tutkivalle. Parhaiden aseiden sijainti, parhaat suojaisat liikkumisreitit, hyvät väijytyspaikat ja piilot, runsaimmat materiaalien hankkimispaikat ja jatkuvasti muuttuva muiden pelaajien käyttäytyminen pelissä, eli meta.

Yksittäiset pelit kestävät tyypillisesti muutamasta minuutista puoleen tuntiin, riippuen siitä kuinka pitkään pysyy hengissä. Kynnys uuden pelin aloittamiseen on matala kuoleman korjatessa ja peliä pelaava saattaakin hukata ajantajun.

Kasvattajan onkin hyvä tarkkailla kelloa niissä tilanteissa, joissa on toimittava tietyllä kellonlyömällä. Battle royale -pelien pelaaminen kannattaa lopettaa viimeistään 20-30 minuuttia ennen kuin on astuttava ulos ovesta, sillä kynnys pelin keskeyttämiselle kesken taistelun on merkittävästi suurempi kuin pelierien välissä.

Tutustu pelityyppiin tarkemmin tämän Pelin Paikka LIVE:n videon avulla:

Latest Posts

LAPSET JA MEDIA -UUTISKIRJE

Haluatko uudet artikkelit suoraan sähköpostiin? Tilaa uutiskirje!